070 - 416 29 99
info@nuijtenaccountants.nl
Bereken uw route

Vijfde aanvraagperiode NOW- maatregel vanaf donderdag 6 mei

Terug naar overzicht

Vijfde aanvraagperiode NOW- maatregel vanaf donderdag 6 mei 2021

Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vijfde periode van de NOW-maatregel kunnen vanaf morgen, donderdag 6 mei 2021, terecht bij het UWV. De tegemoetkoming in de loonkosten kunnen dan worden aangevraagd voor de maanden april tot en met juni 2021. Het loket blijft open tot en met woensdag 30 juni.

De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Ook voor de vijfde periode NOW heeft UWV een simulatietool online gezet die werkgevers helpt een goede inschatting te maken van hun situatie. Dat is van belang met het oog op de definitieve berekening van de tegemoetkoming die later volgt. Wie minder omzetverlies heeft geleden dan opgegeven of te maken heeft met een dalende loonsom, kan worden geconfronteerd met een terugvordering. De simulatietool maakt dit inzichtelijk.

Alle informatie over de vijfde periode NOW is te vinden op de website van UWV.

Bron: UWV, 3 mei 2021 en Regeling van 26 april 2021, Stcrt. 2021, 22269