070 - 416 29 99
info@nuijtenaccountants.nl
Bereken uw route

Updates in NOW & TVL

Terug naar overzicht

Updates in NOW & TVL

Beste lezer, 

 

Gister is door het kabinet in een brief aan de Kamer bekendgemaakt dat voor zowel de NOW-5 en de NOW-6 de grens op het maximaal te vergoeden omzetverlies wordt verhoogd van 80% naar 90%.

Dit betekent dat bij de berekening van de hoogte van de subsidie gerekend wordt met een percentage van maximaal 90% omzetverlies. Omdat het uitkeren van de voorschotten voor de NOW-5, reeds is begonnen, zal de verruiming voor de NOW-5 pas bij de subsidievaststelling kunnen worden meegenomen bij de berekening van de hoogte van de subsidie. Voor de NOW-6 in het eerste kwartaal van 2022 zal bij het verlenen van de voorschotten al wél rekening gehouden worden met deze verruiming.

Ook heeft het kabinet besloten de omzetverliesdrempel van de TVL in het vierde kwartaal van 2021 eenmalig te verlagen van 30% naar 20%. In het eerste kwartaal van 2022 blijft de omzetverliesdrempel de eerder aangekondigde 30%. Ondernemingen kunnen hun aanvragen voor de TVL Q4 2021 gewoon indienen. Ondernemers met omzetverlies tussen de 20% en 30% zullen pas een goedkeuring van RVO op hun aanvraag krijgen als de Europese Commissie de regeling goedkeurt.

Meer informatie over de TVL- regeling Q4 2021 of de NOW 5 -7e tranche vindt u in de bijlagen hieronder.

 

Deze bijdrage is tot stand gekomen in samenwerking en onder verantwoording van Fiscount